Bas & Maus op avontuur

Zitvlees, uitlaatgassen en oplichters

Lief dagboek,

Zaterdagochtend vroeg verzamelden we rond negen uur op Schiphol. Gelukkig niet alleen, maar met een grote horde fans (familie en vrienden). Het afscheid was pittig (Maurits)/viel mee (sebastiaan). 12 uur vertrok ons vliegtuig naar het verre oosten. Een vlucht met tegenvallende beenruimte en tegenvallend comfort (smalle stoelen, hoop herrie en erg vol). We hebben inmiddels ervaren wat een ‘jet leg' betekent: pijnlijke vliegtuig billen en benen. Gelukkig landden we na ongeveer 12 uur vliegen eindelijk op Kuala Lumpur airport. Dit was geen minuut te vroeg, want we waren het spuugzat om nog lang te moeten zitten. Op Kuala Lumpur zouden we om 09:10 (Maleisische tijd) verder vliegen richting Bangkok. Uiteindelijk vertrokken we pas rond half een. Om een uurtje of twee (Thailand tijd=+6) kwamen we dan eindelijk aan in het langverwachte Bangkok. Van te voren hadden we besloten om de airport shuttle te nemen die ons naar het hotel bracht. Ongeveer om 16:00 uur konden we onze tassen neergooien in de hotelkamer.

Het hotel is gevestigd in een zijstraat van Khao San Road, een zeer drukke toeristenweg waar duizenden backpackers per dag overheen denderen (met al hun baggage/kinderen/en vieze haren). Het hotel valt niet tegen. Het is schoon, redelijk comfortabel, dus alles wat een backpacker nodig heeft! In de loop van de nacht kwamen we erachter dat de bedden minder comfortabel waren dan dat we eerst hadden ingeschat: knetterhard. Al met al wen je hier wel aan, alleen de eerste paar dagen levert het nogal een gekneusd gevoel op.

Onze eerste ervaring met Bangkok was de drukkende warmte, grote hoeveelheid verkeer en met name de indringende geur van eten, uitlaatgassen en afval. Deze geur went nog steeds niet en gaat bij Maurits steeds meer een gevoel opwekken van afgunst.

Wanneer je in Bangkok over straat loopt, met name in de toeristische wijken, wordt je van alle kanten aangesproken door opdringerige TukTuk chauffeurs, vrouwtjes met kikkergeluiden en mensen die net doen alsof ze een aardig praatje maken, maar uiteindelijk een TukTuk erbij reopen om je geld af te troggelen en je de verkeerde kant opsturen of je dingen wijs maken (dat bijvoorbeeld datgene wat je wilt zien gesloten is die dag). Heel irritant! Maar wanneer je het eenmaal doorhebt weet je dat je je eigen plan moet trekken en alles zelf moet uitzoeken en vertrouwen op de informatie die je hebt.

Het eten in Bangkok bestaat met name uit noudles, rijst in allerlei variaties en heel veel straatstalletjes met allerlei in de zon liggende rauwe producten die je als westerling niet door je keel kunt krijgen.

Nu na een paar dagen Bangkok zijn we aan de warmte wel redelijk gewend. Het eten gaat ook steeds beter en beter (alhoewel Maurits steeds vaker op de pot zit, diareeremmers overigens nog ongebruikt). We hebben inmiddels wel het gevoel dat we Bangkok hebben gezien en dat we verder willen naar een hopelijk minder toeristische bestemming en hopelijk wat frisruikende omgeving.

Sebastiaan was de eerste paar dagen nog herstellende van zijn antibioticakuur, maar begint zich steeds beter te voelen. Maurits ervaart de reis tot nu toe als pittig, ontdekt dat hij misschien te praktisch is beziggeweest met de reis zelf in plaats van het inlezen en inbeelden in de thaise cultuur en backpackcultuur. Daardoor heeft hij het gevoel dat hij nog niet optimaal kan genieten, het enorm missen van Marjolijn speelt hier ook een grote rol in. Gelukkig is er telefonisch contact geweest en is dit vrij makkelijk (thais mobieltje). Hopelijk binnen een paar dagen voelen we ons allebei helemaal top en kunnen we op en top genieten van onze droomreis.

De afgelopen dagen hebben we ons vermaakt met het shoppen van de laatste (eerste) benodigdheden. Dit hebben we gedaan in een megagrote shoppingmall ergens aan de rand van Chinatown. Best moeilijk te vinden als je voor het eerst in zo'n grote stad komt als Bangkok (nog 7,5 miljoen inwoners, 15 miljoen TukTuks, evenzoveel uitlaatgassen en mensen die je niet volledig kan vertrouwen bij het vragen van de weg). Onderweg naar deze shopping mall warden we aangesproken door een life uitziend thais vrouwtje (nee sebas is nog niet verliefd) die we vertrouwden op haar blauwe ogen. Zij nam ons mee naar een toeristenbureau van de overheid (hopen we), waarin ze ons van alles hebben aangeboden om onze verdere reis in te vullen. Hier hebben we na wat overleg gebruik van gemaakt, mede door het feit dat het nu in Thailand een maand vakantie is voor de bewoners en dit zorgt voor extra drukte in het openbaar vervoer. Met die reden hebben we nu een aantal vastgelegd treinreizen, een trekking, een grensovertocht per slow boat en een aantal guesthouseovernachtingen. Al met al hopen we dat we hier goed aan hebben gedaan en anders zijn we wat geld kwijt.

Verder hebben we een bezoekje afgelegd aan het Grand Pallace en aan Wat Pho. Dit zijn beiden religieuze plaatsen. Het Grand Pallace is het ceremonieel verblijf van de koning met daaromheen heel veel kleinere tempels en ruimtes. Wat Pho heeft een meer religieuze achtergrond. Hier staan namelijk overal boudha's, waaronder ook de grootste liggende boudha ter wereld (45 meter lang en 15 meter hoog, volledig in goud verguld).

Morgen hebben we een actieve ochtend gepland, we gaan namelijk met 35 graden buiten lekker 5/6 uur lang fietsen door een relatief verkeersrustig deel van Bangkok, iets waar we allebei naar uit kijken. Vrijdag of uiterlijk zaterdag vertrekken we uit Bangkok om naar Kanchanaburi te reizen per trein. Deze tocht duurt ongeveer 4 uur en wordt uitgevoerd in een low budget derde klas trein (geen airco, waarschijnlijk geen zitplaatsen en veel drukke Thai). Vanuit Kanchanaburi hopen we ook vele bezienswaardigheden te zien, zoals de Erawan watervallen, the bridge over the river kwai, the hellfire pass, Nam Tok en Kanchanaburi zelf.

Volgend verhaal hopen we vanaf die bestemming te brengen. We missen jullie. Tot de volgende keer!

Groetjes Sebastiaan en Maurits

Ps. De tijden die staan aangegeven zijn allemaal de thaise tijd. Dat wil zeggen Nederlandse tijd +6 uur. Dus is het in Nederland 12 uur smiddags, dan is het bij ons 6 uur savonds

Heleen Bijkerk

Leuk om jullie belevenissen te lezen!
Gisteren tijdens het gebedsuur van de gebedsgroep hebben we jullie namen genoemd!
Groeten, heleen

Tea

Hoi Sebastiaan en Maurits,
Een hele reis was wat zeg, wel fijn dat jullie heelhuids aangekomen zijn. Wel een cultuurschok denk ik Nederland of Bangkok.
Ik hoop dat jullie snel wat gewend zullen zijn en ervan kunnen genieten. Leuk om te lezen en te zien wat jullie beleven, zo kan ik op afstand met jullie meereizen en meeleven.
Bas en Maus sterkte met wennen en ik hoop dat jullie kunnen gaan genieten! groetjes Tea

Ton Lossonczy

Leuk jullie verhalen te lezen; heel herkenbaar als je er zelf geweest bent. Gelukkig is Thailand nog een heel relaxt land in vergelijking met India...let heel goed op je bagage tijdens de treinreis en maak het met een slotje vast aan het bagagerek; vooral 's avonds wil men graag je rugzak lenen...
Ben benieuwd naar de verdere belevenissen!!

Peter,Laura,Celine en Denise Lindhoudt

Vinden het fijn dat jullie goed zijn aangekomen. Het is leuk om jullie reis verslag en belevenissen te lezen. We hebben elke dag de @mail gekeken om te zien of er al nieuws van jullie was. Wij zien uit naar jullie nieuwe belevenissen veel plezier.

Groetjes

Stefanie

Hey!

Wen maar snel aan al die hitte en stank want het hoort nju eenmaal bij zo´n drukke stad in een warm land! Ik hoop dat jullie snel kunnen wennen en ik ga hier gewoon door met een zoektocht naar een baan!

Dikke xxx

Astrid

Goed om te horen dat jullie eerste dagen goed zijn verlopen. Enne maus... je kan niet altijd 100% voorbereid zijn :D

Carlyn

Hey lieverds!!

Goed om te horen dat jullie heel zijn aangekomen! De eerste indrukken en avonturen zitten er alweer op, dat nemen ze nu al niet meer van jullie af!

Have fun en laat het lekker op jullie afkomen!!

Dikke kus

Nog twee weekjes!!!

Rienke

Hey jongens,

Leuk om jullie reisavonturen te kunnen volgen! Goed te horen dat het goed met jullie gaat. Ik hoop dat jullie snel gewend zijn in Thailand.

Geniet ervan!

Groetjes

(ook van Michael, Chris en Meike)

Onno

12 uur lang in een vliegtuig pfffffffff das lang maar goed om te horen dat jullie zijn aangekomen. En aan het eten en het weer daar wen je vanzelf wel aan.
Geniet er goed van

groet

Harrita

We vonden het erg leuk om jullie avonturen te lezen!
Ga zo door maar wees op je hoede voor lief ogende thaÏse dames en wapper niet teveel met al die euro's.
Probeer van alle kleine en grote dingen te genieten.
Wij genieten met jullie mee!
XXXXXXXX

Marjolijn

Lieve schatten,

geniet ervan!

kus

Diana H

Wat leuk om zo jullie verhaal te lezen!!
Ben erg benieuwd naar het volgende!!! en uiteraard meer foto's ;-P
ENJOY!!!
Xx

Tea

Hey jongens lekker gefietst vandaag (do)?
Ik geef jullie nog ruimte voor 100 foto's dat had ik jou Sebas. beloofd.
groetjes en geniet er van en ik geniet met jullie mee
liefs Tea

Pim

Mogge Badgasten,
Goed om te horen dat jullie zijn aangekomen. En ja het is wel een cultuurshock vergeleken met Nederland. Maar daar wen je wel aan. Als jullie straks in het ritme zitten kun je er veel meer van gaan genieten. Veel plezier en let goed op elkaar en je spullen.

gr, Pim
PS: Maus mooi (polen) kapsel

Alie

Hoi mannen,
Lekker gefietst in het drukke Bangkok of viel dat wel mee. Hebben jullie nog wat van de omgeving kunnen zien of was het krampachtig op de fiets zitten en op het verkeer letten.
Als ik jullie verslag lees krijg ik de kriebels.
Doe voorzichtig. We denken aan jullie en reizen in gedachten mee.
Groetjes en liefs, Alie

Solfrid en Tyara

Hey jongens,
leuk om jullie zo te kunnen "volgen"
have fun en wees voorzichtig!
groetjes,
solfrid en tyaraxx

Stefan

Hey luitjes!

Leuk verhaal om te lezen. Hou ons op de hoogte, ik kijk nu al uit naar het volgende bericht over een trein voor stinkende Thai!

Gr Stefan en de familie

Maarten

Hoi,

Leuk om jullie verhaal te volgen. Geniet ervan.

Groeten
Maarten en Anita

lisette

Hoi Mausje en sebas, fijn dat jullie aangekomen zijn.
Mausje, ik mis je nog steeds hoor, dat wordt nog niet minder. Heel veel plezier samen, en geniet. Liefs Lies

tea

Hoi Sebastiaan en Maurits, alles goed??
Lekker warm, nou hier vriest het hoor.
Ik heb jullie nog 100 foto's kado gedaan dus ....
Sterkte jongens, en geniet er van he deze reis van jullie leven.
groetjes Tea

Sebas & Maurits

Hey lieve mensen,

Morgen volgt een nieuwe update van ons weblog.
Weer veel beleefd! Er komen ook een hoop foto's aan!
Maar we wilde alvast jullie bedanken voor de vele en lieve reacties. Het is soms wel een beetje emotioneel ze te lezen en er bij te bedenken dat iedereen een beetje met ons mee reist, maar het doet ons veel goed. En laat ze vooral komen!!

Groeten,

Bas & Maus

franny

Hoi jongens,
Net jullie verslag gelezen en ben benieuwd naar het vervolg. Hou ons op de hoogte!
Franny Treurniet