Bas & Maus op avontuur

Lekgeprikt, blut en overspannen

Lief dagboek,

Op dit moment zijn we nog 16 dagen, 8 uur, 50 minuten en 13 seconden verwijderd van de grootste stap in ons leven (Maurits: 'tot nu toe... Marjolijn'). We zijn inmiddels al maanden bezig met het treffen van grootschalige voorbereidingen voor het enorme avontuur. Sinds augustus 2009 voelen we ons als een speldenkussen en zijn we regelmatig door de artsen gebruikt om hun frustraties en agressie op te botvieren. Dit uitte zich in 9 vaccinaties en het slikken van drie proeftabletten. Voor de echte kenners:

• Hepatitus A/B (twee injecties)
  • Rabies (drie injecties)
  • DTP (één injectie)
  • Buiktyfus (één injectie)
  • Tuberculose (mantouxtest en BCG injectie)
  • Lariam (drie proeftabletten)

Sommige van deze injecties waren vrij pijnlijk, zoals hieronder te zien is. Achteraf viel het best wel mee!

Naast vaccinaties hebben we ons de afgelopen maanden bezig gehouden met het verzamelen van onze reisbenodigdheden. Dit alles kostte ons zo'n 2000 euro per persoon excl. Ticket, hotelovernachting, duikcursus etc. (geen woord aan gelogen!!) en bestaat uit producten variërend van een backpack tot waterzuiveringspillen en van laxeertabletten tot een universele gootsteenstop. Lief dagboek, wist je trouwens dat er een heleboel outdoor winkels in de regio te vinden zijn? Wij hebben ze allemaal zo'n vijf keer van binnen gezien. Nu we op reis gaan hebben we dus geen enkele cent meer op zak...maar gelukkig zijn er vrijgevige bedrijven als Visa- en Mastercard die onze reis willen sponsoren! Wij willen vanaf deze plaats deze bedrijven hartelijk bedanken voor hun medewerking!

De laatste paar weken zijn we voornamelijk bezig alle gegevens& adviezen op internet en in reisboekjes om te zetten in bruikbare informatie. Voor de eerste zeven weken van onze reis resulteerde dit in een globale planning en konden we een aantal zaken gaan vastleggen, zoals een hotelovernachting voor de eerste twee nachten, een duikcursus en een nutteloos vliegticket Thailand uit om de vliegmaatschappij om de tuin te leiden (werd door hun zelf aangeraden). Een dergelijk ticket was nodig omdat we alleen een heenreis geboekt hadden en de maatschappij eist dat je ook weer terug of in ieder geval het land weer uit gaat.

Ook hebben we inmiddels verschillende paklijsten opgesteld, zodat we echt niets kunnen vergeten. Resultaat is een lijst van 6 a-4tjes...netjes toch? (En dat alles moet in één rugzak). Daarnaast hebben we ook veel andere zaken te regelen, zoals een afscheidsfeestje voor familie en vrienden en een culinair diner voor ouders, schoonouders en gezinsleden om te laten zien hoeveel we ze gaan missen.

Nog 16 dagen, 8 uur, 48 minuten en 1 seconde verwijderd van het 'moment suprême.' De spanning begint nu echt voelbaar te worden. Slapen gaat al moeizamer en het functioneren gebeurt alleen nog maar op basis van het wegstrepen van aandachtspunten op onze 'to do' lijstjes. We proberen ons lichaam inmiddels al in te stellen op de integratie in de Aziatische cultuur door ons alleen nog maar te douchen met koud water, niets anders te eten dan rijst en noodles en alleen het Engels als voertaal te gebruiken. Ook probeerden we af te dingen bij de Blokker en de Albert Heijn, maar dat wilde nog niet echt lukken. Hopelijk komt het allemaal goed.

Ons eerstvolgende reisverhaal zal vanuit Bangkok geschreven worden. Tot dan!

Groetjes Sebastiaan en Maurits

P.S. Wil je meer weten over het onstaan van deze reis, lees dan onze profiel pagina. Daar staat alles uitvoerig beschreven.

ton lossonczy

leuk deze voorbereidngen te lezen; ik zie ze ook bij studenten die in verre landen zoals zuid afrika stage gaan lopen. Vaak denken ze dat doen we ven, maar al snel zien ze dat er veel voorbereidngen eraan vooraf gaat.
twee tips van een oud (december en januari) azieganger ganger;
- neem een klein zaklampje in de vorm van een balpoint mee, ideaal als je wat wil zoeken uit een tas tijdens de nacht in trein of bus en uiteraard bij black outs!!
- neem een goede universele stekker mee, want je
krijgt te maken met allerlei combinaties van stekkers
als je van electrische apparatuur gebruik maakt. Dat wordt nog erger als je daar apparatuur koopt....

ronald

nou maussie lekker bovenlijf heb je toch, zaterdag je laatste dag zal je missen, maar denk erom het is slechts tijdelijk, een totziens dus en geen goodbye

Stefanie :)

SPANNEND!!!!

Rietje

Hey Sebas,
Waarom wordt jij liggend geprikt en Maurits zittend ?
Dus vanaf morgen eten we alleen maar rijst en kan ik de combiketel uitzetten??
Ik ben trots op je, je bent een échte vent!

Denise

Leuk jongens, ik ga zeker jullie verhalen volgen vanachter mijn nieuwe werkplek ( die moet ik nog wel vinden hoor maar komt goed haha) tot de 25ste ik ben erbij!
Xxx

Tea

Al surfend kwam ik jullie site tegen. Geweldig dat ik hem gevonden heb. Je weet het Bas (& Maus natuurlijk ook,) ik ga ik je/jullie volgen op jullie reis!!!
Een leuke site is het geworden, en een leuk verhaal over hoe jullie tot het idee en plannen maken gekomen zijn. Nog een paar weken jongens dan worden ze werkelijkheid! Een fijn feestje toegewenst, helaas kan ik niet komen!
Sebastiaan een fijn weekend met je ouders en je zussen. Succes met Risken!

Sebas, leuk he die prikken? Is dat liggen een familietrekje????

groetjes!

Carlyn

Goed en leuk verhaal jongens!! Ik ga proberen jullie te volgen!! Tot woensdag!

Annemieke

Hoi!

Super leuke site hebben jullie opgezet. Ga jullie dan ook zeker volgen op jullie reis door Azië.

Geniet ervan en veel plezier!

x Annemieke

Corinna

He neefje,

Succes met je reis!!!!

Wakkie (jolien)

He jongens,

Heel veel plezier en ik zal zeker nog eens op jullie site kijken!!

Jolien

Tea

Hey jongens, Bas en Maus, sterkte he de laatste dagen!
Ik denk aan jullie!

mam

Hoi mannen
Fijn dat jullie aangekomen zijn.
Wel een reis met hindernissen!
Groetjes en liefs,
mam

fam Espinoza

Hoi Bas en maurits Hoop dat jullie echt lekker gaan genieten en de thaise mentaliteit snel wennen. En kijk uit voor de mooie blauwe ogen he Bassie.
Leuk om het eerste verslag te lezen. Groetjes Mariska Ro en de kids.xxxx

franny treurniet

Hoi jongens,
Leuk om jullie aangevulde verslag te lezen. Ben wel kippig na het lezen, want dat word je wel als je achter elkaar zo'n verhaal "wit-op-blauw" leest. 't Zal de leeftijd wel zijn, want ik wed dat ik de oudste ben die jullie volgt. Benieuwd naar jullie verdere belevenissen! Groetjes vanuit het schitterende spierwitte Nederland (als je de bruine blubber op de wegen niet meetelt) Franny Treurniet

Fam. Meijer Bodegraven

Lieve vrienden,

Met aandacht en plezier hebben wij jullie verhalen gelezen. Wij leven mee met jullie belevenissen. Het is boeiend om andere culturen te leren kennen. En...Maurits, wellicht valt er iets te leren om t.z.t. als nieuwe activiteit voor het bouwfonds in Boskoop te introdiseren.

Wij wensen jullie nog een fijne vacantie en zien uit naar het volgende verhaal.

Met vriendelijke groet,
fam. Meijer-Quist